Η ηγετική ομάδα δεν είναι τόσο διαφορετική, με μόνο 8% Μαύρους ηγέτες.

Η ηγετική ομάδα δεν είναι τόσο διαφορετική, με μόνο 8% Μαύρους ηγέτες.

«Υπάρχει ένας λόγος που η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών θέλει να βεβαιωθεί ότι έχετε όραση 20/20 προτού σας επιτρέψουν να πετάξετε ένα αεροπλάνο», είπε ο Myers. «Υπάρχουν μια σειρά από κριτήρια που μπορείτε να ελέγξετε προτού αναθέσετε στους ανθρώπους αυτήν την τεράστια ευθύνη να φροντίζουν άλλους ανθρώπους».

Ενα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση

Οι συνήγοροι στην Ιντιάνα εργάζονται για να βρουν τρόπους βελτίωσης της κατάστασης εδώ.

Την περασμένη άνοιξη, το νομοθετικό σώμα των Μαύρων της Ιντιάνα συγκάλεσε μια ομάδα εργασίας για να εξετάσει τις ανισότητες στην υγεία υπό το φως των στατιστικών στοιχείων για τον COVID-19. Η ομάδα εργασίας εξέδωσε μια έκθεση που περιείχε πολλαπλές συστάσεις, μεταξύ των οποίων επιβάλλει εκπαίδευση πολιτιστικής ευαισθητοποίησης για επαγγελματίες υγείας.

Αυτή η σύσταση έχει πλέον γίνει νομοθεσία, House Bill 1333 , η οποία θα απαιτούσε από τους επαγγελματίες υγείας να υποβάλλονται σε τουλάχιστον δύο ώρες τέτοιας εκπαίδευσης το χρόνο. Το νομοσχέδιο θα απαιτούσε επίσης από το κρατικό κέντρο δεδομένων υγείας να προσθέσει τη φυλή, την κύρια γλώσσα και το καθεστώς αναπηρίας στα στατιστικά στοιχεία που διατηρεί.

"Όταν σκέφτεστε τις προκαταλήψεις που έχουμε θάψει μέσα μας, είτε αυτές έχουν μαθευτεί έμμεσα είτε άμεσα, θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να ξεδιδάξετε αυτές τις προκαταλήψεις", δήλωσε ο εκπρόσωπος Robin Shackleford, D-Indianapolis. «Αυτή η εκπαίδευση είναι απλώς ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

Η Shackleford θυμάται ότι καθόταν δίπλα στο κρεβάτι του ηλικιωμένου πατέρα της στο νοσοκομείο και ζητούσε επανειλημμένα να μιλήσει με έναν γιατρό, φτάνοντας στο σημείο να γράψει στον πίνακα στο δωμάτιό του ότι η οικογένεια ήθελε ενημέρωση. Μόνο όταν ο γιατρός την είδε να κρατά χαρτιά με τα επίσημα διακριτικά του εκλεγμένου κρατικού γραφείου της, έλαβε τις πληροφορίες που ζήτησε, είπε.

Για τη συνάδελφό της, γερουσιαστή Vanessa Summers, D-Indianapolis, η ειδική ομάδα του περασμένου καλοκαιριού αντιπροσωπεύει απλώς μια αρχή. Το άκουσμα της ιστορίας της Gillespie για την επίσκεψή του στο ER για ισχιαλγία την ώθησε να χορηγήσει το House Bill 1390 , το οποίο θα δημιουργούσε μια άλλη ομάδα εργασίας για την ανάπτυξη λύσεων για την καταπολέμηση του ρατσισμού ως κρίση δημόσιας υγείας.

Ενώ οι ηγέτες των τοπικών νοσοκομείων έχουν δηλώσει ότι σχεδιάζουν να αλλάξουν, ο Σάμερς είπε ότι μια τέτοια ομάδα εργασίας μπορεί να βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι το κάνουν.

Ανακαλύψτε μόνοι σας το πλεονέκτημα του Alkotox. Επισκεφτείτε τη https://alkotox-website.com/el/ για αποκλειστικές προσφορές.

«Αυτό είναι το θέμα, πώς ξέρω ότι το έκανες αυτό;» ρώτησε. «Ας έρθουμε λοιπόν μπροστά μας, πείτε μας ποιο είναι το σχέδιό σας και αφήστε μας να σας βοηθήσουμε με πράγματα που βλέπουμε απ’ έξω που ίσως δεν βλέπετε ότι μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε».

Ο COVID-19 εκθέτει τις φυλετικές ανισότητες

Ο COVID-19 μπορεί να προσφέρει το τέλειο σκηνικό για να δει κανείς μια τέτοια αλλαγή, επειδή έχει εκθέσει για άλλη μια φορά τις βαθιές ρίζες των ανισοτήτων, πιστεύουν πολλοί που μίλησαν στο IndyStar.

Για σχεδόν τρεις δεκαετίες, ο Συνασπισμός Υγείας της Μειονότητας της Ιντιάνα, ο μοναδικός στο είδος του στη χώρα, εργάζεται σε όλη την πολιτεία για να βελτιώσει τις στατιστικές υγείας και θνησιμότητας για τις μειονότητες.

Η πανδημία έχει δημιουργήσει πολλές νέες ευκαιρίες για τον συνασπισμό, από τη διασφάλιση ότι το κράτος είχε επαρκείς ισπανόφωνους μεταξύ του προσωπικού εντοπισμού επαφών του μέχρι να βοηθήσει στον εντοπισμό τοποθεσιών δοκιμών COVID-19 προσβάσιμων σε πληθυσμούς μειονοτήτων.

Οι στατιστικές της πολιτείας δείχνουν ότι λιγότερο από το 4% των ανθρώπων στην Ιντιάνα που έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα είναι μαύροι, παρόλο που αποτελούν σχεδόν το 10% του πληθυσμού της πολιτείας.

Ο συνασπισμός φιλοξενεί μια σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων που απευθύνονται σε διαφορετικούς πληθυσμούς για να ενθαρρύνουν τους θεατές να εμβολιαστούν, δήλωσε ο Gillespie, αντιπρόεδρος της ομάδας. Στην πρώτη ήταν η Διευθύντρια του Τμήματος Υγείας της Κομητείας Marion, Δρ. Βιρτζίνια Κέιν. Dr. Lindsay Weaver, επικεφαλής ιατρός του Υπουργείου Υγείας της Ιντιάνα. και ο Δρ Άνταμς, τότε γενικός χειρουργός του έθνους.

Επί του παρόντος, συνεργαζόμενος με περισσότερους από 20 εταίρους, ο συνασπισμός θα ήθελε να λειτουργήσει με ουσιαστικό τρόπο ως σύμβουλος στα νοσοκομεία της πολιτείας, είπε ο Gillespie. Για παράδειγμα, ο Συνασπισμός συνεργάζεται σε ένα πρόγραμμα στο South Bend που συνδυάζει μερικές μαύρες και άλλες έγχρωμες γυναίκες με doulas, εκπαιδευμένους επαγγελματίες που υποστηρίζουν γυναίκες στον τοκετό και των οποίων η παρουσία στην αίθουσα τοκετού έχει αποδειχθεί ότι οδηγεί σε καλύτερα αποτελέσματα τοκετού.

Η σημαντική αλλαγή, ωστόσο, μπορεί να αργήσει να έρθει, λένε ορισμένοι, επειδή πρέπει να γίνουν τόσα πολλά για να διορθωθούν αιώνες ανισορροπίας. Το ψήφισμα της Ιντιανάπολης σχετικά με τον ρατσισμό ως κρίση δημόσιας υγείας παίρνει ευρεία βάση, αντιμετωπίζοντας την πρόσβαση σε τρόφιμα και την ποινική δικαιοσύνη.

Τέτοιες σαρωτικές προσεγγίσεις είναι απαραίτητες για τη βελτίωση της κατάστασης και θα χρειαστούν χρόνο, είπε ο Μπράουν, παρομοιάζοντάς το με μια μεγάλη πληγή που ανοίγει πάνω στην οποία οι άνθρωποι χτυπούν έναν επίδεσμο όταν χρειάζεται χειρουργός.

«Προσπαθείτε να βάλετε μικρά κορδόνια σε αυτά τα τεράστια προβλήματα», είπε ο Μπράουν. «Η δουλειά δεν έχει γίνει ακόμα και ειλικρινά το φαινόμενο κυματισμού από το θάνατο της Σούζαν δεν θα γίνει αμέσως αισθητό. Αυτό για άλλη μια φορά θα χρειαστούν χρόνια δουλειάς για να αλλάξουν τα συστήματα».

Επικοινωνήστε με τον ρεπόρτερ του IndyStar Shari Rudavsky στο shari.rudavsky@indystar.com. Ακολουθήστε την στο Facebook και στο Twitter : @srudavsky.

Leer en Español

Η Ιντιάνα άνοιξε την εγγραφή εμβολίων σε όλα τα άτομα 65 ετών και άνω.

Ο ιστότοπος της πολιτείας στη διεύθυνση ourshot.in.gov το πρωί της Δευτέρας μείωσε την καταλληλότητα για εμβόλια στα 65 και άνω. Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού και στο 211.

Οι φροντιστές ή τα αγαπημένα πρόσωπα μπορούν να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους να κλείσουν ραντεβού.

Στην εβδομαδιαία ενημέρωση Τύπου του την περασμένη Τετάρτη, ο κυβερνήτης Έρικ Χόλκομμπ είπε ότι η πολιτεία αναμένει να ανοίξει την εγγραφή εμβολίων στην επόμενη επιλέξιμη ομάδα, 65 ετών και άνω, σε λίγες μέρες και όχι σε εβδομάδες.

Η πολιτεία έχει υιοθετήσει μια προσέγγιση βάσει ηλικίας όσον αφορά την επιλεξιμότητα εμβολίων, επιτρέποντας πρώτα σε άτομα ηλικίας 80 ετών και άνω να εγγραφούν και στη συνέχεια σε άτομα άνω των 70 ετών να το κάνουν. Τα Hoosiers άνω των 60 ετών ευθύνονται για τη συντριπτική πλειοψηφία των θανάτων και νοσηλειών από COVID-19.

Ενώ τα άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών αποτελούν λιγότερο από το ένα τέταρτο του πληθυσμού, αντιπροσωπεύουν το 64% των νοσηλειών και το 93% των θανάτων.

Λόγω του μεγέθους της ηλικιακής ομάδας 60 έως 69 ετών, το κράτος ανοίγει την καταχώριση εμβολίων σε δύο στάδια αντί για ένα. Σειρά θα είναι η ηλικιακή ομάδα 60 έως 64 ετών.

Περίπου 750.000 άνθρωποι στην Ιντιάνα ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 60 έως 69 ετών, σε σύγκριση με περίπου 257.300 στην ηλικιακή ομάδα 80 ετών και άνω και 470.000 που είναι 70 ετών και άνω.

Μέχρι το τέλος των εργασιών τη Δευτέρα, σχεδόν 103.000 άτομα είχαν κλείσει ραντεβού για την πρώτη τους δόση εμβολίου. Σχεδόν 96.000 από αυτούς ήταν ηλικίας 65 έως 69 ετών.

Οι ηλικιωμένοι που χρειάζονται βοήθεια μπορούν να απευθυνθούν σε Περιφερειακές Υπηρεσίες για τη Γήρανση ή σε περισσότερες από 300 βιβλιοθήκες σε ολόκληρη την πολιτεία, είπε.

Κάποιοι παλεύουν να κλείσουν ραντεβού

Ενώ μερικοί άνθρωποι ανέφεραν ότι δεν υπήρχαν προβλήματα με τον προγραμματισμό των ραντεβού, άλλοι αντιμετώπισαν απογοήτευση.

Ο Steve de Kater, 69 ετών, προσπάθησε επανειλημμένα να κλείσει ένα ραντεβού αλλά δεν τα κατάφερε νωρίς την ημέρα. Μετά από μια ώρα περίπου προσπάθειας, ο κάτοικος του Γκλεντέιλ αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα.

«Απλώς αποθαρρύνθηκα», είπε. «Από την άλλη, συνεχίζω να σκέφτομαι, είμαι σίγουρος ότι αυτά τα ραντεβού εξαφανίζονται με γρήγορους ρυθμούς. Η μόνη μου ελπίδα είναι να μείνουν κάποια ραντεβού».

Ο Μπομπ Ουίλιαμς, 71 ετών, δεν είχε κανένα πρόβλημα να κλείσει ραντεβού για τον εαυτό του δέκα ημέρες αφότου το ηλικιακό στέλεχος του έγινε κατάλληλο. Τη Δευτέρα τα πράγματα δεν πήγαν το ίδιο ομαλά όταν προσπάθησε να κλείσει ραντεβού για τη γυναίκα του.

Παρακολούθησαν καθώς ο χρόνος αναμονής πήδηξε από τα επτά στα 243 λεπτά και μετά αποφάσισαν να προσπαθήσουν ξανά το απόγευμα. Έκλεισαν το ραντεβού — για τις 5 Μαρτίου.

Παρατηρώντας ότι και οι δύο κομητείες Marion και Hamilton είχαν τον ίδιο αριθμό τοποθεσιών εμβολίων, ο Williams, που ζει στο Northside, προσπάθησε να προγραμματίσει στην κομητεία Hamilton, αλλά το σύστημα δεν τον άφησε.

«Είναι μια ταινία Three Stooges. Χαίρομαι που μπήκαμε και είναι 35 ημέρες, όχι 36 ημέρες», είπε. «Το άνοιγμα μέχρι το 65 plus είχε πολύ μεγαλύτερη ζήτηση από ό,τι θα περίμενα».

Οι περισσότεροι Hoosiers 70 ετών και άνω έχουν εμβολιαστεί

Οι κρατικοί υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι από την περασμένη Τετάρτη, το 51% των Hoosiers 80 και άνω είχαν εμβολιαστεί. Συνολικά, το 57% των 70 ετών και άνω έχουν εμβολιαστεί. Αυτοί οι αριθμοί όντως περιλαμβάνουν ηλικιωμένους που ζουν σε εγκαταστάσεις μακροχρόνιας φροντίδας, οι οποίοι εμβολιάζονται στο πλαίσιο ενός ομοσπονδιακού προγράμματος.

Επειδή οι προμήθειες εμβολίων είναι περιορισμένες, τα κράτη έπρεπε να θέσουν προτεραιότητες για το ποιος πηγαίνει πρώτος. Αφού άνοιξε για πρώτη φορά την καταχώριση εμβολίων στους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και στους πρώτους ανταποκρινόμενους, το κράτος ξεκίνησε την προσέγγισή του με βάση την ηλικία.

Ωστόσο, οι δάσκαλοι πίεσαν τον Holcomb να τους προσθέσει στις λίστες επιλεξιμότητας, κάτι που έχουν κάνει το Κεντάκι και το Ιλινόις. Το Οχάιο ξεκίνησε να κυκλοφορεί το εμβόλιο στους δασκάλους αυτή την εβδομάδα, αν και οι δάσκαλοι ανέφεραν σφάλματα κατά την προσπάθειά τους να εγγραφούν.

Η πολιτεία διαθέτει επί του παρόντος 257 τοποθεσίες εμβολιασμού, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων στα φαρμακεία Kroger, Meijer και Walmart.

Από το πρωί της Δευτέρας, 562.084 άνθρωποι στην Ιντιάνα είχαν λάβει ένα εμβόλιο και περισσότεροι από 143.638 ήταν πλήρως εμβολιασμένοι, σύμφωνα με τον πίνακα ελέγχου εμβολίων της πολιτείας.

Επικοινωνήστε με τον ρεπόρτερ του IndyStar Shari Rudavsky στο shari.rudavsky@indystar.com. Ακολουθήστε την στο Facebook και στο Twitter : @srudavsky.

Leer en Español

Μιλώντας σε ένα εικονικό δημόσιο φόρουμ που χορηγήθηκε από το Greater Indianapolis NAACP και το Indianapolis Recorder την περασμένη εβδομάδα, οι επικεφαλής των Eskenazi Health, Community Health Network και Indiana University Health μοιράστηκαν τι έχουν και θα κάνουν για να αντιμετωπίσουν τις ανισότητες στην υγεία.

Το φόρουμ έγινε με φόντο ένα πρόσφατο περιστατικό στο οποίο μια μαύρη γιατρός, η Δρ. Σούζαν Μουρ, ισχυρίστηκε σε ένα βίντεο που έγινε viral ότι είχε δεχτεί διακριτική μεταχείριση στο IU Health North. Οι διοργανωτές της εκδήλωσης δήλωσαν ότι το φόρουμ, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο, είχε στόχο να επικεντρωθεί στο να λογοδοτήσουν τα νοσοκομεία για τη δέσμευση.

Μαζί τα τρία νοσοκομειακά συστήματα επιβλέπουν περισσότερο από το 70% του ιατρικού εργατικού δυναμικού της πολιτείας, δήλωσε ο συν-συντονιστής Joseph Tucker Edmonds, μέλος της εκπαιδευτικής επιτροπής του NAACP και επίκουρος καθηγητής θρησκευτικών σπουδών και Africana σπουδών στο IUPUI.

«Η μαύρη κοινότητα είναι εξοργισμένη που στις πιο ευάλωτες στιγμές της ζωής τους, δεν είναι ασφαλείς και δεν μπορούν να λάβουν τη φροντίδα και τη θεραπεία που τους αξίζει», είπε. «Μπορούν οι μαύρες κουκούλες και οι έγχρωμες κουκούλες να εμπιστευτούν αυτά τα νοσοκομειακά συστήματα με το σώμα τους;»

Ακολουθούν ορισμένα από τα μέτρα που σχεδιάζονται:

IU Health

Η συλλογή καλύτερων δεδομένων θα βοηθήσει επίσης στην καθοδήγηση της IU Health να ακολουθήσει τις υποσχέσεις που δίνονται στη δέσμευση, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος Dennis Murphy.

Όλα τα κλινικά δεδομένα θα πρέπει να τμηματοποιηθούν ανά φυλή για να εντοπιστούν πού υπάρχουν διαφορές, τι οδηγεί αυτές τις διαφορές και τι πρέπει να αλλάξει για να διασφαλιστεί η δίκαιη φροντίδα, είπε. Οι αξιωματούχοι του νοσοκομείου δήλωσαν ότι δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα είναι διαθέσιμες αυτές οι πληροφορίες.

Το εργατικό δυναμικό και όσοι βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο ηγεσίας πρέπει να αντικατοπτρίζουν τις κοινότητες που υπηρετούν, είπε ο Murphy. Ενώ το εργατικό δυναμικό της IU Health στο σύνολό του το πέτυχε, το σύστημα υγείας προσέλαβε νέα μέλη έτσι ώστε το 20% του διοικητικού συμβουλίου του να είναι μαύροι. Η ηγετική ομάδα δεν είναι τόσο διαφορετική, με μόνο 8% Μαύρους ηγέτες.

Ενώ η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα έχει πιο ποικιλόμορφο φοιτητικό πληθυσμό από πολλές άλλες ιατρικές σχολές, πολλοί από αυτούς τους φοιτητές εγκαταλείπουν την πολιτεία μετά την αποφοίτησή τους, είπε ο Μέρφι. Η IU Health συνεργάζεται με το σχολείο για τη δημιουργία προγραμμάτων που ενθαρρύνουν αυτούς τους μαθητές να παραμείνουν.

Το 2019 το νοσοκομείο ξεκίνησε το επενδυτικό του ταμείο Κοινοτικής Επιρροής 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι πρώτες τέσσερις επιχορηγήσεις που έδωσε επικεντρώθηκαν στη βρεφική θνησιμότητα, τη χρήση οπιοειδών, την επισιτιστική ανασφάλεια και τη μείωση της κοινωνικής απομόνωσης. Το περασμένο καλοκαίρι το ταμείο βοήθησε στην υποστήριξη κοινοτικών προγραμμάτων που στόχευαν στην αντιμετώπιση της επισιτιστικής ανασφάλειας και άλλων προκλήσεων που δημιουργήθηκαν από την πανδημία.

Εσκενάζι Υγεία

Ένα δημόσιο νοσοκομείο, το Eskenazi Health έχει επίσης θέσει την καταπολέμηση του ρατσισμού στο προσκήνιο. Οι μαύροι υπάλληλοι αποτελούν περίπου το 30% του εργατικού δυναμικού. Περίπου το 28% όλων των ασθενών είναι μαύροι και περίπου το 40% των ασθενών πρωτοβάθμιας περίθαλψης, δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος Δρ Λίζα Χάρις.

Η ανώτερη ηγεσία αποτελείται από 27% φυλετικές μειονότητες, το 20% των οποίων είναι μαύροι, ενώ το 40% των μελών του διοικητικού συμβουλίου είναι μαύροι, είπε ο Χάρις.

Αυτοί οι αριθμοί θα μπορούσαν να αυξηθούν καθώς το Eskenazi ξοδεύει 75 εκατομμύρια δολάρια για να επεκτείνει τρεις από τους χώρους πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Επιπλέον, το νοσοκομείο θα χτίσει έναν νέο χώρο πρωτοβάθμιας φροντίδας στον ταχυδρομικό κώδικα 46218, όπου το 73% των κατοίκων είναι μαύροι, είπε ο Χάρις.

Για να βελτιώσει τις ευκαιρίες για έγχρωμους υπαλλήλους, το νοσοκομείο έχει επενδύσει σχεδόν 2 εκατομμύρια δολάρια – «αυτά είναι πραγματικά χρήματα για εμάς», είπε ο Χάρις – σε ένα πρόγραμμα σταδιοδρομίας.

Contents

Similar Posts