To ima negativne posledice na zdravstveni sistem."

To ima negativne posledice na zdravstveni sistem."

Peter, višji strokovnjak za odnose z mediji. Maske N-95 se tesneje prilegajo uporabnikovemu obrazu in nudijo večjo zaščito pred delci v zraku kot ohlapnejše kirurške maske.

"Imamo zadostno zalogo PPE (osebne zaščitne opreme) za upravljanje normalnih operacij," je dejal St. Peter, "in predvidevamo, da bomo morda pred izzivom, če pride do priliva bolnikov."

Klinika Mayo sprejema strategije ohranjanja v svojih treh bolnišnicah zaradi občasnih motenj oskrbe, je povedal dr. Pritish Tosh, specialist za nalezljive bolezni.

Inštitut ECRI, neprofitna organizacija, ki svetuje zdravstvenim ustanovam glede varnosti in kakovosti, je spremljal nakupe svojih bolnišnic članic. Raziskava zajema od 10 % do 15 % vseh bolnišnic v Združenih državah, je dejal Marcus Schabacker, predsednik in izvršni direktor ECRI.

Bolnišnice so od konca leta 2019 potrojile nakupe dihalnih mask N-95, kar je znatno povečanje, ki "ni normalno" v primerjavi z običajnim nakupom opreme med sezono gripe, je dejal Schabacker. Nabava kirurških mask je poskočila za 50 %, medtem ko se je prodaja rokavic in halj povečala na nižjih ravneh.

Bolnišnice so zaskrbljene zaradi dobave opreme, vendar tudi ne želijo podžigati panike pri nakupovanju.

Recite da življenju brez bolečin v sklepih. Naš dodatek, ki ga najdete na https://hondrostrong-website.com/sl/ , vam lahko pomaga doseči to.

"Eno od vprašanj, ki se poraja vsem (je) to vprašanje mask: koliko jih je na voljo, ali jih primanjkuje, ali to pričakujejo?" je dejala Suzet McKinney, izvršna direktorica in izvršna direktorica zdravstvenega okrožja Illinois. "Toda ko širša javnost sliši ‘pomanjkanje’, se prestraši in začne poskušati kupiti vse maske, ki jih najdejo. To ima negativne posledice za zdravstveni sistem."

Strašno opozorilo: ‘Če zdravstveni delavci propadejo, smo vsi v težavah’

Oprema je bistvena za zaščito zdravstvenih delavcev in prebivalstva. Če zdravnik ali medicinska sestra vdihneta kapljice bolnika s koronavirusom, ki kiha ali kašlja, se lahko okužita.

Klinika Mayo ni navedla svojih strategij ohranjanja, vendar druge bolnišnice spreminjajo politike o tem, kdaj in kako delavci uporabljajo halje in rokavice. Nekatere bolnišnice omilijo pravila o "izolaciji stikov", ki zahtevajo, da zdravstveni delavci nosijo halje in rokavice, ko zdravijo bolnika z določenimi okužbami, je povedala dr. Jennifer Hanrahan, vodja oddelka za nalezljive bolezni na Univerzi v Toledu.

GLEJ: Top 3 vprašanja o koronavirusu, na katera odgovarja epidemiolog

Zdravniki in medicinske sestre, ki zdravijo bolnike v "kontaktni izolaciji", uporabljajo in zavržejo rokavice, halje in maske vsakič, ko zapustijo bolnikovo sobo. Toda če je manj bolnikov v izolaciji – ali če se v bolnišnicah zbere več bolnikov z enakimi vrstami okužb – bi bila strategija morda uporaba manjše opreme za enkratno uporabo, je dejal Hanrahan.

"Kot zdravnik za nalezljive bolezni, če opravljam redne obiske v bolnišnici, lahko oblečem eno od teh izolacijskih halj 10 do 15-krat na dan," je dejal Hanrahan in dodal, da medicinske sestre morda potrebujejo več zaščitne opreme za pogosta potovanja v in iz sob.

"V scenariju, kjer imate neomejene zaloge, lahko počnete, kar želite. Dolgoročni cilj je zagotoviti ustrezne (zaloge opreme) za ljudi, ki so najbolj ogroženi. In to bodo ljudje, ki skrbijo za bolnike s hudo pljučnico, ki so dlje časa v bolnišnici.«

Zastavili ste nam ogromno vprašanj o koronavirusu: nanje odgovarjamo.

Zdravniki, medicinske sestre in drugi zdravstveni delavci morajo biti opremljeni z zaščitno opremo in ustrezno usposobljeni za uporabo opreme. Anketa National Nurses United, ki je vključevala več kot 6500 medicinskih sester v 48 državah, objavljena prejšnji teden, je pokazala, da je manj kot ena od treh medicinskih sester poročala, da ima njihova bolnišnica načrt, kako izolirati bolnike s koronavirusom. Raziskava je tudi pokazala, da velik delež medicinskih sester ni bil ustrezno usposobljen za uporabo mask N-95.

Ker se število primerov COVID-19 po Združenih državah pospešuje, strokovnjaki pravijo, da bo zaščita zdravstvenih delavcev postala kritičnega pomena. Uradniki za javno zdravje CDC in okrožja King v Washingtonu zaposlujejo potujoče medicinske sestre, ki nadomeščajo medicinske sestre, ki so izpostavljene virusu in so v karanteni, ter pomagajo pri testiranju v skupnosti, poroča nurse.org.

Dr. Richard Waldhorn je sodelavec Centra za zdravstveno varnost Johns Hopkins in klinični profesor medicine na Medicinski fakulteti Univerze Georgetown. Rekel je, da morajo bolnišnice zaščititi a

Medtem ko se ZDA pripravljajo na teden, za katerega zdravstveni strokovnjaki in predsednik Donald Trump pravijo, da bo še posebej uničujoč teden v boju države proti novemu koronavirusu, se na nekaterih območjih, ki jih je virus najbolj prizadel, pojavljajo "pozitivni znaki".

Medtem ko je dr. Anthony Fauci, direktor Nacionalnega inštituta za alergije in nalezljive bolezni, hitro opozoril, da morajo ZDA še vedno opraviti veliko dela sredi te izredne razmere na področju javnega zdravja, je opozoril na "dobre znake" iz New Yorka in navedel podatke, število hospitalizacij, sprejemov na oddelkih za intenzivno nego in potreb po intubacijah v zadnjih treh dneh se je začelo umirjati.

"Vsi, ki me poznajo, vedo, da sem zelo konservativen glede napovedovanja, a to so dobri znaki, ki jih iščete," je dejal Fauci med ponedeljkovim brifingom delovne skupine za koronavirus v Beli hiši. "Nikoli sploh ne začneš razmišljati o prezgodnji zmagi, a to je prva stvar, ki jo vidiš, ko začneš videti preobrat."

Zemljevid koronavirusa v ZDA: Sledenje izbruhu

Fauci je poudaril pomen nadaljnjega blaženja in socialnega distanciranja.

"To mi pove – namesto da rečem, ‘Hmm, to je kar dobro’ – da smo tja prišli z ublažitvijo. Prekinili smo tok ljudi, ki so na koncu potrebovali hospitalizacijo, intubacijo, vse vrste ekstremnih metod, " rekel je.

"Zavedati se moramo le, da je to pokazatelj, kljub vsemu trpljenju in smrti, ki se je zgodila, da je to, kar smo počeli, delovalo. Torej, klic, ki ga izrečem vsakič, ko pridem k ta stopnička je samo tako naprej. Ker nas bo to rešilo. To je naše najboljše in edino odlično orodje javnega zdravja."

Dr. Deborah Birx je dejala, da ona in drugi začenjajo opažati vpliv ukrepov socialne distanciranja, ki se izvajajo po vsej državi, "vendar moramo storiti še več zdaj, ker bo to napovedalo, kje smo čez dva ali tri tedne."

Po podatkih univerze Johns Hopkins je bilo v ponedeljek pozno zvečer v ZDA skoraj 11.000 smrti in več kot 368.000 potrjenih primerov koronavirusa.

Birxova je dejala, da ona in Fauci verjameta, "če bova v naslednjih nekaj tednih delala čim trdo, da bova videla potencial, da greva pod številke, ki so jih napovedali modeli."

Zaustavite širjenje koronavirusa: Tukaj je, kako narediti svojo obrazno masko

Fauci je dejal, da verjame, da se država lahko spusti pod 100.000 do 200.000 smrti, ki so jih modeli napovedali prejšnji teden, pri čemer Birx pripisuje "izjemno skladnost Američanov".

Koronavirus: Ameriška carina in mejna zaščita je potrdila 160 primerov COVID-19 med častniki, agenti

Guvernerja v Louisiani in Washingtonu sta prav tako zagotovila obetavne posodobitve. Guverner Washingtona Jay Inslee je dejal , da bo njegova država vrnila več kot 400 ventilatorjev , prejetih iz strateške nacionalne zaloge. V Louisiani je guverner John Bel Edwards dejal, da je država morda dosegla vrhunec okužb s koronavirusom.

"Mislim, da nihče ni blažil tako, kot sem videl, da ljudje blažijo trenutno," je dejal Fauci. "To se v tej državi še nikoli ni zgodilo. Zato sem optimističen – vedno previdno optimističen – da lahko zmanjšamo to število, če naredimo to, o čemer sem govoril v zadnjih nekaj minutah.

"Ne sprejemam, vsak dan, da bomo morali imeti 100.000 do 200.000 smrti. Mislim, da lahko to res zmanjšamo, ne glede na to, kaj pravi model."

Prispevek: Greg Hilburn, Monroe (La.) News-Star.

V New Yorku in Houstonu so petim bolnikom s koronavirusom v ZDA kapljali pol litra rekonvalescentne plazme slamnate barve. Sledilo bo še na stotine drugih tam in po vsej državi.

Ni znano, ali jim bo plazma, pridobljena iz krvi ljudi, ki so preboleli COVID-19, pomagala v boju proti uničujoči bolezni, ki jo povzroča novi koronavirus, ki je ubil več kot 5100 Američanov. V manj kot treh tednih je prizadevanje, da bi ugotovili, prešlo iz ideje v svetovni program, ki so ga v celoti organizirali medicinski raziskovalci.

Tako kot veliko o obupanih prizadevanjih za boj proti pandemiji COVID-19 je tudi to zdravilo, ki ga je treba rešiti. Zdravniki ne vedo, ali bo delovalo, vendar upajo, da bodo izvedeli v tednih, ne v letih, ki običajno trajajo, da študije prinesejo odgovore.

»Naše zdravljenje se je začelo v soboto,« je povedala Ania Wajnberg, internistka v medicinskem centru Mount Sinai v New Yorku, ki vodi program serumskih protiteles.

Po svetu kroži 8 sevov koronavirusa: Evo, kakšne namige dajejo znanstvenikom.

Šele štiri dni pred tem, 24. marca, je ameriška uprava za hrano in zdravila začela dovoliti raziskovalcem, da zaprosijo za izredno dovoljenje za testiranje, ali bo plazma pomagala.

Plazma je skoraj bistra tekočina, ki ostane po odstranitvi rdečih in belih krvnih celic ter trombocitov iz krvi. Vsebuje protitelesa, ki se lahko borijo proti bolezni.

"Kitajski časopis je izšel pred nekaj dnevi, vendar se mi zdaj zdijo dnevi kot leta," je dejal Wajnberg, pri čemer se je skliceval na članek, objavljen 27. marca v Journal of the American Medical Association , ki opisuje test rekonvalescentne plazme na petih kritično bolnih. bolnikov v Shenzhenu na Kitajskem.

Za Wajnberga in na tisoče drugih zdravnikov po vsem svetu se "nič ne zdi dovolj hitro."

Metodistična bolnišnica v Houstonu je v petek začela novačiti darovalce plazme in naslednji dan dala prve transfuzije plazme bolniku s COVID-19.

To je igra časa, energije in denarja, je dejal William Schaffner, profesor preventivne medicine in nalezljivih bolezni na Medicinski fakulteti Univerze Vanderbilt v Nashvillu v Tennesseeju.

"Svet ga prenaša," je dejal Arturo Casadevall, eden od organizatorjev projekta in predsednik oddelka za molekularno mikrobiologijo in imunologijo na šoli za javno zdravje Johns Hopkins Bloomberg.

Plazma se odvzame bolnikom, ki so preboleli COVID-19. Vsak daruje pol litra krvi. Rdeče in bele krvne celice se ločijo in vrnejo v krvni obtok darovalca, medtem ko krvna plazma, bogata s protitelesi proti virusom, ostane ob strani.

Tista "zdravila" proti koronavirusu, o katerih slišite? Ponaredki so.

Darovalec in bolnik morata biti iz kompatibilnih krvnih skupin, plazma pa je testirana na več bolezni, vključno s COVID-19, HIV in hepatitisom, da se zagotovi, da jih ne more prenesti.

Čeprav je bila rekonvalescentna plazma (iz krvi ljudi, ki »okrevajo« ali okrevajo od bolezni) uspešno uporabljena pri izbruhih drugih bolezni, kot so otroška paraliza, ošpice in mumps, nikakor ni uničenje.

"Uporabljali so ga za druge viruse, nekateri so bili učinkoviti, drugi pa ne," je dejal Wajnberg.

Plazma je pokazala obetavne rezultate v majhni kitajski študiji , objavljeni kot prednatis 27. marca. Drug prednatis, izdan 16. marca, o zdravljenju s plazmo pri 10 hudo bolnih bolnikih v Wuhanu na Kitajskem, je našel podobne rezultate.

Prednatisi so dokumenti, objavljeni na spletnih mestih z odprtim dostopom, preden so šli skozi strog postopek znanstvenega medsebojnega pregleda, tako da je mogoče informacije hitro deliti. Med krizo COVID-19 so bili ključni pri hitrem širjenju bistvenih podatkov.

V obeh študijah so skoraj vsi bolniki prejeli tudi protivirusna in druga zdravila, zaradi česar je bilo v skupini le 15 bolnikov težko vedeti, kaj je konkretno pomagalo.

Zaenkrat je terapija s plazmo ena redkih možnosti za zdravnike, ko kritično bolni bolniki "nimajo veliko časa," je dejal Eric Salazar, glavni raziskovalec na oddelku za patologijo in genomsko medicino v Houstonski metodistični bolnišnici in raziskovalnem inštitutu.

Ste preboleli koronavirus? Tukaj je opisano, kako lahko zdravnikom pomagate najti zdravljenje.

"Rekonvalescentna serumska terapija bi lahko bila ključna pot zdravljenja, ker je na žalost veliko pacientom relativno malo, razen podporne oskrbe," je dejal Salazar.

Similar Posts