Za preglasitev bi potrebovali le navadno večino.

Za preglasitev bi potrebovali le navadno večino.

Hogsett je dejal, da je še prezgodaj, da bi okrožje Marion, najbolj naseljeno okrožje v zvezni državi, odpravilo obveznost nošenja mask, pri čemer je navedel veliko obiskovalcev iz tujine, ki bodo v naslednjih dveh tednih prihajali na košarko March Madness, in splošno gostoto mesta.

Omejitve poslovne zmogljivosti okrožja bodo prav tako ostale v veljavi, je dejal Hogsett. Od 6. aprila je Holcomb dejal, da bo odstranil vse omejitve po vsej državi, vendar bi lahko lokalni uradniki uvedli strožje zahteve.

"Čeprav se premikamo v pravo smer … grožnja dviga še ni za nami," je v četrtek dejal Hogsett. "Še naprej bomo izvajali lokalno oblast, ki nam jo je podelila država, da bomo Indianapolis ohranili na pravi poti."

Okrožje Marion ima drugačne skrbi kot vsa druga okrožja v državi, je dejal Hogsett in se večkrat zahvalil Holcombu, ker je lokalnim uradnikom dal svobodo.

Medtem ko je Holcomb dejal, da je na njegovo odločitev o ublažitvi omejitev vplivalo veliko dejavnikov, je direktorica oddelka za javno zdravje okrožja Marion dr. Virginia A. Caine dejala, da bodo tri metrike pomagale okrožju voditi pri odločanju, kdaj sprostiti javnozdravstvene ukrepe.

  • Stopnja pozitivnosti nižja od 5 %.
  • 35 ali manj novih primerov na dan.
  • Stopnja cepljenja med 70 in 80 % prebivalcev okrožja.

"Ne moremo se zazibati v lažen občutek varnosti," je dejal Caine. "Lahko vidimo ciljno črto. Vendar je še nismo prečkali. Zdaj je čas, da se poglobimo in sprintamo do cilja."

Ohranjanje statusa quo: Poslovne omejitve v zvezi s COVID v Indianapolisu se ne bodo zmanjšale kljub prenehanju veljavnosti državnih standardov

Druge okraje, vključno s tistimi, ki obdajajo Marion, se lahko odločijo, da sprejmejo Holcombovo povabilo, da omilijo svoje omejitve. Tako Holcomb kot njegov najvišji zdravstveni uradnik sta dejala, da bosta še naprej nosila maske in pokrivala za obraz bodo še vedno obvezna v vseh državnih zgradbah ter na mestih za testiranje in cepljenje proti COVID-19.

Hogsett je dejal, da ga ne skrbi možnost izgube podjetij v okrožjih z bolj popustljivimi strategijami glede COVID-19. Ta strategija ima dolgoročen pristop, je dejal.

"Naš pristop vzpostavlja pravo ravnotežje tako za gospodarsko rast kot za sposobnost preživetja, hkrati pa ohranja najpomembnejšo javno varnost vseh prebivalcev okrožja Marion," je dejal. "Ta vrsta pristopa daje prednost hitrejši splošni vrnitvi v normalno stanje."

Izboljšajte zdravje svojega srca z napredno podporo Welltone – zdaj kliknite na https://welltone-website.com/sl/ .

Tako kot mnogi drugi uradniki za javno zdravje je tudi Caine dejala, da jo skrbi, kaj se dogaja z različnimi sevi koronavirusa, od katerih so nekateri bolj prenosljivi in ​​morda bolj smrtonosni. Indiana je opazila 68 primerov seva B.1.1.7, ki je bil prvič ugotovljen v Združenem kraljestvu. Na nacionalni ravni je bilo odkritih več kot 7500 teh primerov.

To ne bo prvič, da bodo ljudje morali nositi maske v Indianapolisu, v drugih okrožjih pa ne. Lansko poletje je okrožje Marion prvič uveljavilo svoj mandat za uporabo mask nekaj tednov pred državo.

‘Slaba poteza’: Zdravstveni strokovnjaki pravijo, da bo guverner Eric Holcomb prekmalu prekinil mandat za uporabo mask v Indiani

V času, ko je pooblastilo za maske začelo veljati, je Caine dejal, da je vse več primerov v drugih okrožjih in državah prispevalo k odločitvi, da okrožje Marion postane četrto v državi, ki je sprejelo ta korak.

Hogsett je dejal, da bosta on in Caine še naprej spremljala podatke in jih uporabljala kot vodilo.

"To ni intuicija," je rekel. "Enostavno sledi številkam."

Kontaktirajte novinarko IndyStar Shari Rudavsky na shari.rudavsky@indystar.com. Sledite ji na Facebooku in Twitterju : @srudavsky.

Guverner Eric Holcomb je vložil veto na predlog zakona, ki bi lahko lokalnim zdravstvenim oddelkom otežil izvajanje poslovnih omejitev zaradi bolezni COVID-19 in zahteval uporabo mask.

Do tega zakonodajnega zasedanja je Holcomb le dvakrat uporabil svojo moč veta. Zdaj je samo na tej seji trikrat vložil veto na zakonodajo, kar je le zadnji znak neskladja med republikansko zakonodajno supervečino in Holcombom, kolegom republikancem.

Ves čas pandemije je Holcomb mestom in okrožjem dovoljeval, da uvedejo strožje omejitve od njegovih, kar je veljalo za Indianapolis.

Senatni predlog zakona 5 pa bi od teh lokalnih zdravstvenih oddelkov zahteval, da omejitve odobrijo njihovi lokalni zakonodajni organi in v primeru lokalnih mest župan.

V Indianapolisu to pomeni mestni svet in župan Joe Hogsett. Nasprotniki zakona so bili zaskrbljeni, da bi dodajanje dodatne stopnje birokracije povzročilo nepotrebne zamude v izrednih razmerah.

Holcomb se je strinjal in v svojem pismu o vetu trdil, da bi zakonodaja "nujno omejila prožnost zakonodaje in dodatno spodkopala lokalne odzive na prihodnje izredne razmere na področju javnega zdravja."

Več: Štiri mesece na položaju Spartz napoveduje ponovno volilno kampanjo v 5. kongresnem okrožju

"(Lokalni zdravstveni uradniki) in njihovi oddelki morajo pogosto sprejemati nujne, zapletene odločitve za zaščito javnega zdravja, kjer je čas bistvenega pomena in je strokovno znanje kritično," je dejal Holcomb v pismu, ki je bilo naslovljeno na predsednika senata Pro Tempore Rodrica Braya.

Senatni predlog zakona 5 bi ljudem tudi dovolil, da se v nujnih primerih pritožijo na ukrepe lokalnega zdravstvenega oddelka pri lokalnem zakonodajnem organu. Podobno bi zdravstveni uradnik potreboval odobritev zakonodajnega organa, da bi šel na sodišče za izvršitev odredbe, če je to potrebno, še en korak, ki ga skrbijo nasprotniki, bi lahko upočasnil postopek.

Predlog zakona je tudi od lokalnih zakonodajnih organov zahteval, da odobrijo imenovanje zdravstvenih uradnikov, in jim omogočil, da jih odstranijo iz utemeljenega razloga.

Holcomb je kritiziral tudi te določbe.

Lokalni zdravstveni uradniki so na široko obsodili predlog zakona, ko je šel skozi zakonodajni postopek, vendar je razprava postala veliko pomembnejša, potem ko je Holcomb aprila po večmesečnih pritiskih konservativnih zakonodajalcev ukinil pooblastilo za uporabo mask in vse poslovne omejitve.

Lokalne skupnosti so bile tiste, ki so odločale o tem, katere omejitve naj bodo potrebne za omejitev širjenja COVID-19. Nekatere skupnosti, vključno z okrožjem Marion, so se odločile, da bodo še naprej uporabljale maske. Organizacije za zagovorništvo zdravja so bile zaskrbljene, da bo ta zakonodaja ovirala zmožnost lokalnih uradnikov, da hitro sprejmejo te informirane odločitve brez političnega pritiska.

Zakonodajalci, ki so podprli ukrep, pa so trdili, da je predlog zakona dejansko naklonjen lokalnemu nadzoru.

"Ta jezik ni klečeplazni odziv ali bojevit odziv na kakršen koli izvršilni ukrep," je dejal avtor zakona senator Chris Garten, R-Charlestown, ko je senat 21. aprila odobril zakonodajo, "senatski predlog zakona 5 preprosto ustvari strukturno preverjanje in ravnotežje na položaju, ki ima po teh nujnih ukazih neprimerljivo avtoriteto."

Ker so zakonodajalci le prekinili in niso uradno prekinili, ko so prejšnji mesec končali s svojim poslom, da bi jeseni preoblikovali, bi se lahko vrnili kadar koli in preglasili Holcombov veto. Za preglasitev bi potrebovali le navadno večino.

Končno različico senatnega zakona 5 je parlament sprejel s 65 proti 29 glasovi, senat pa s 37 proti 12 glasovi.

Bodo poslanci preglasili veto?

Na vprašanje IndyStarja Bray, republikanec iz Martinsvilla, ni navedel, ali bodo zakonodajalci razveljavili veto.

"Moja skupina in jaz sva menila, da je SEA 5 ustvaril še en produktiven nadzor in ravnotežje za našo vlado," je dejal Bray v izjavi za IndyStar. "Pravkar sem izvedel za veto in bom o zadevi razpravljal s svojo skupino, preden se odločimo, kako naprej."

Predsednik predstavniškega doma Todd Huston, R-Fishers, ni takoj odgovoril na prošnjo za komentar.

Holcomb je letos že vložil veto na dva ukrepa: enega, ki bi generalni skupščini omogočil sklic posebnega zasedanja, in drugega, ki bi povečal označevanje goriva etanola na bencinskih črpalkah.

Prejšnji veto je bil preglasen, preden so zakonodajalci prejšnji mesec zapustili državno hišo. Prejšnji teden je Holcomb vložil tožbo, v kateri je sodnika okrožja Marion prosil, naj ustavi zakon v zvezi s posebnim zasedanjem, dejanje, ki ga je prevzel po ugovoru državnega tožilca Todda Rokite.

Holcomb meni, da državna ustava dovoljuje samo guvernerju, da pokliče poslance na zasedanje. Poslanci pa menijo, da lahko imenujejo to, kar so poimenovali izredna seja.

Že od začetka te seje je bilo jasno, da Holcomb in zakonodajalci niso povsem na istem. Že na začetku so izglasovali preglasitev veta z zakonodajnega zasedanja leta 2020, ki je lokalnim enotam prepovedoval urejanje večine vidikov razmerij med lastnikom in najemnikom.

Pokličite novinarko IndyStar Kaitlin Lange na 317-432-9270. Sledite ji na Twitterju: @kaitlin_lange .

Indiana University Health je sklicala komisijo nacionalnih strokovnjakov za raznolikost in zdravstveno varstvo, da bi preiskali odmeven primer domnevnega rasističnega ravnanja v bolnišnici Carmel zdravstvenega sistema.

Šest panelistov, od katerih so štirje temnopolti, bo pregledalo okoliščine oskrbe dr. Susan Moore zaradi koronavirusa na IU Health North prejšnji mesec. Moorova je v zelo razširjenem videoposnetku povedala, da ji je zdravnik odrekel zdravilo, ignoriral njene bolečine in jo skušal predčasno odpustiti, ker je bila temnopolta.

Poleg preučevanja okoliščin, ki vključujejo Moorov primer, bo komisija raziskala "splošne protokole oskrbe pacientov, komunikacijo in postopke," so uradniki za IU Health povedali v izjavi po elektronski pošti.

Temnopolti zdravnik umrl zaradi koronavirusa: V viralnem videu je dr. Susan Moore domnevno rasistično ravnala v bolnišnici Carmel

‘Stopnja sočutja in spoštovanja’: izvršni direktor IU Health poziva k zunanji reviziji, potem ko temnopolti zdravnik domneva rasistično ravnanje

Generalni direktor IU Health: Pregled primera dr. Susan Moore se začne ta teden. Evo, kdo ga vodi.

Nekdanji član fakultete medicinske fakultete Univerze Indiana bo sopredsedoval panelu.

Nekaj ​​tednov po snemanju videoposnetka je 52-letna Moorejeva, tudi sama zdravnica, umrla v drugi območni bolnišnici.

Mnogi so izpostavili njen primer kot še en primer razlik v tem, kako zdravstveni sistem obravnava temnopolte in druge nebele bolnike. Prav tako je nelaskavo osvetlil IU Health, največji bolnišnični sistem v državi.

IU Health je začel notranji pregled dogajanja po incidentu. Zunanji odbor bo prejel ugotovitve te preiskave, je dejal IU Health.

Dr. Susan Moore: Kaj vemo o trditvah črnega zdravnika o rasizmu v bolnišnici Carmel

Predstavniki IU Health so povedali, da bo komisija predvidoma zaključila pregled v nekaj tednih.

Potem ko so svoje ugotovitve delili z Moorovo družino, so uradniki IU Health povedali, da bodo rezultati javno objavljeni "na način, ki bo uravnotežil preglednost s spoštovanjem družinske zahteve po zasebnosti."

Sopredsednika dr. David Wilkes in dr. Jeannette South-Paul sta oba vodilna v klinični oskrbi in kulturni kompetenci, glede na izjavo IU Health. South-Paul predseduje oddelku za družinsko medicino na Medicinski fakulteti Univerze v Pittsburghu.

Wilkes je bil prej na Medicinski fakulteti IU leta 2013 finalist za položaj dekana medicinske fakultete. Dve leti pozneje je zapustil univerzo in postal dekan Medicinske fakultete Univerze v Virginiji. Wilkes, specialist za pljučne bolezni, je bil izvršni pomočnik dekana za raziskovalne zadeve na Medicinski fakulteti Univerze v Indiani in pomočnik podpredsednika za raziskave na Univerzi v Indiani.

Kontaktirajte novinarko IndyStar Shari Rudavsky na shari.rudavsky@indystar.com. Sledite ji na Facebooku in Twitterju : @srudavsky.

Beri v angleščini

La semana pasada en un foro público virtual patrocinado por el área metropolitana de Indianápolis de la Asociación Nacional para el Progreso de las Personas de Color (Nacionalno združenje za napredek barvnih ljudi, NAACP) y el Indianapolis Recorder, los líderes de Eskenazi Health, Community Health Network in Indiana University Health hablaron sobre lo que tienen y lo que harán para abordar las disparidades de salud.

El foro se llevó a cabo en el contexto de un incidente reciente en el que una médica negra, la Dra. Susan Moore, alegó en video, que se volvió viral, que había recibido un trato discriminatorio en IU Health North. Los organizadores del evento dijeron que el foro, inicialmente planeado para noviembre, tenía como objetivo enfocarse en responsabilizar a los hospitales por el juramento ético.

Similar Posts